Polévka s rýžovými nudlemi a kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
 - 150 g Nudle rýžové
 - 2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Badyán
 - 4 ks Kardamom
 - 1 ks Limetka
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Máta
 - 4 ks Koriandr čerstvý
 - 0.5 ks Skořice celá
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Vývar drůbeží
 - 6 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 2105 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 1046.6 mg
 - Vláknina 32369.3 mg
 - Vitamín A 32369.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Oloupeme a nakrájíme česnek a zázvor a přidáme do polévky spolu s badyánem, kardamomem, rybí omáčkou a skořicí. Vložíme maso, zakryjeme a vaříme cca 15 min.
 - 
                                2
Mezitím dle návodu na obalu připravíme nudle a necháme je okapat. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Papričky omyjeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Koriandr a mátu opláchneme a otrháme lístky. Omytou limetku překrojíme na dílky.
 - 
                                3
Z vývaru vyjmeme maso, badyán, kardamom a skořici, polévku dochutíme. Maso nakrájíme.
 - 
                                4
Do misek rozdělíme nudle, cibulky, chilli papričky a maso, zalijeme vývarem, posypeme bylinkami. Na dochucení podáváme zvlášť limetku a samba oelek.