Kalamáry grilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 1049 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 349.5 mg
 - Draslík 394.4 mg
 - Vláknina 1645 mg
 - Vitamín A 1645 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí.
 - 
                                2
Chobotničky poklademe na mírně rozehřátý gril a dbáme, aby nepřišly do styku s přímým ohněm. Grilujeme velmi zvolna asi 5 minut, často otáčíme. Kdybychom grilovali příliš zprudka, kalamáry by ztuhly.
 - 
                                3
Ugrilované chobotničky upravíme na servírovací talíř a ještě teplé podáváme.