Neslazený mošt z hroznového vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 596.9 mg
 - Vláknina 5625 mg
 - Vitamín A 5625 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bobule hroznového vína otrháme, odstraníme stopky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a v nerezové nádobě rozmačkáme. Poté vylisujeme, šťávu necháme stát, dokud se kal neusadí.
 - 
                                2
Čistý mošt scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do lahví, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě.