Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 10.7 mg
 - Draslík 375.2 mg
 - Vláknina 2024.8 mg
 - Vitamín A 2024.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na suchou pánev nasypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.