Rychlý salát z cizrny se sušenými rajčaty, s fazolemi a krevetkami
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 300 g Krevety koktejlové předvařené 300/500
 - 50 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 831 mg
 - Vláknina 19973 mg
 - Vitamín A 19973 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušená rajčata v oleji necháme okapat a pokrájíme je na tenké proužky. Omyté lístky čerstvé bazalky a meduňky prsty potrháme.Koupené vařené loupané krevetky osušíme, dáme je do mísy, přidáme konzervovanou scezenou cizrnu, scezené konzervované fazole, sušená rajčata, očištěný prolisovaný česnek, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, bylinky a limetkovou šťávu. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a dáme do lednice odpočinout na 4-5 hodin. Během té doby sálát 2-3x promícháme.
 - 
                                2
Před podáváním salát necháme 30 minut v pokojové teplotě.