Těstoviny linguine s krevetkami a baby špenátem
Suroviny
- 150 g Baby špenát
 - 400 g Krevety tygří - loupané
 - 300 g Těstoviny Linguine
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.2 kávová lžička Sůl mořská
 - 10 ks Rajčata Cherry
 - 1 ks Citrony
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 425.4 mg
 - Vláknina 6168 mg
 - Vitamín A 6168 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plotnu postavíme velký hrnec s 3 litry vody, solí a vodu přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní tenké, dlouhé nudle a uvaříme je podle návodu na obalu al dente. Pak je scedíme, necháme okapat a uchováme je horké.
 - 
                                2
Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky. Listy baby špenátu dobře omyjeme a vodu setřepeme. Omytý chemicky neošetřený citrón osušíme a jemně z něj nastrouháme kůru. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Všechny ingredience si odložíme do misek.
 - 
                                3
V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme plátky česneku, restujeme krátce, jen 1 minutu. Přimícháme k němu špenátové listy a společně restujeme další 2 minuty. Pak přidáme omyté syrové vyloupané krevetky, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a posypeme petrželkou. Za stálého míchání vaříme další 2 minuty.
 - 
                                4
Do směsi krevet se špenátem přidáme horké uvařené těstoviny, přimícháme citrónovou kůru, rozkrájená rajčata a znovu vše dobře promícháme. Po chvilce, až se všechny ingredience spojí, hned horké těstoviny servírujeme.