Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem
Suroviny
- 80 g Rukola
 - 100 g Salát Rosso
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Tuňák obecný
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 710 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 95 mg
 - Draslík 914.6 mg
 - Vláknina 2865.3 mg
 - Vitamín A 2865.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátové listy a rukolu omyjeme a necháme okapat. Malá cherry rajčata překrojíme na poloviny. Salát s rukolou ozdobně poklademe na servírovací talíře, na ně položíme půlky cherry rajčátek.¨
 - 
                                2
Z omytého a osušeného citrónu vymačkáme šťávu. Očištěný větší stroužek česneku nakrájíme na velmi drobné kousky. Z omytých snítek petrželky a ze snítky čerstvého oregána otrháme lístky a bylinky posekáme nadrobno.
 - 
                                3
Do větší misky nalijeme kvalitní olivový olej, přidáme k němu sůl a metličkou ho našleháme doběla. Poté přidáme citrónovou šťávu, česnek, chilli, pokrájené bylinky a posekané kapary. Dresing znovu prošleháme.
 - 
                                4
4 steky z tuňáky (přibližně 2cm vysoké) potřeme česnekovým dresingem. V rozpálené pánvi na dobře rozehřátém oleji tuňákové steaky restujeme z každé strany 2 minuty. Hned hotové steaky položíme na talíře se salátovými listy, pokapeme je zbylým dresingem a servírujeme.