Koroptví polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 177 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 626.1 mg
 - Vláknina 11440.5 mg
 - Vitamín A 11440.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptve oškubeme, vykucháme a důkladně očistíme.
 - 
                                2
Vložíme je do studené vody a přidáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu a 6 zrnek pepře.
 - 
                                3
V jiné nádobě si uvaříme nakrájené hříbky či sušené houby, které jsme však předem namočili asi na 15 minut.
 - 
                                4
Uvařené maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kousky a opět vložíme i s uvařenými houbami do polévky. Necháme krátce povařit.
 - 
                                5
Na talíře vložíme najemno nakrájené nudličky z omelety a přelijeme horkou polévkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.