Rizoto z vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1120 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 454.9 mg
- Vláknina 5553 mg
- Vitamín A 5553 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.
-
3
Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.
-
4
Nakonec rizoto lehce promícháme.
-
5
Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 18.02.2017 17:47:57
Překlepla jsem se, do rizota si každý přidává, na co je zvyklý a má rád.
Odpovědět- Aleisa
- 18.02.2017 17:44:03
Na tvarování používám nerezové tvořítko - kruh. Dostanou koupit o různém průměru. Je to lepší než hrníček. Má to tu výhodu, že se potravina dá shora umačkat a pak se kruh lehce a pomalu vytáhne nahoru. Podávám tak i např. vařené mačkané brambory apd. A jinak do leča si každý přidává, na co je zvyklý a co má rád
Odpovědět- Blaha
- 16.02.2017 16:21:30
Bod 1 a 2 OK, já však místo leča používám zmrazenou polevkovou směs (zelenina), kterou samoastatně podusím na másle a ve finále vše smíchám v míse (tj. maso, zel. směs a rýži). Velmi se mi líbí nápad s tvarováním v šálku.
Odpovědět- Aleisa
- 23.09.2015 17:22:21
Klasické rizoto z jídelen a meníčkových restaurací. Doma dělávám taky s lečem a tohle rizoto nám chutná. Může se připravit i tak, že se zvlášť dusí maso, zvlášť se připraví rýže a pak se vše smíchá dohromady a nechá chvíli v teple tzv. odležet. Rýži používám parboiled.
Odpovědět