Listový salát s kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 200 g Salát hlávkový
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 455.3 mg
  • Draslík 387.7 mg
  • Vláknina 7963.5 mg
  • Vitamín A 7963.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dresink smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici a med.

  • 2

    Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na úhledné kousky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a játra na něm spolu s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem restujeme asi 5-8 minut. Osolíme, opepříme, promícháme a vyjmeme z pánve.

  • 3

    Listy míchaného salátu rozložíme na talíř a obložíme restovanými játry.

  • 4

    Dresink vlijeme do výpeku na pánvi a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až se část tekutiny odpaří.

  • 5

    Horkým dresinkem přelijeme salát na talíři a ihned podáváme.

Komentáře k receptu