Kachna na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Cukr krupice
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 ks Víno rýžové čínské
  • 1 ks Taro
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4668 kcal
  • Sacharidy 1049 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 193903 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1049 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 856.3 mg
  • Vláknina 11586 mg
  • Vitamín A 11586 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu.

  • 2

    Kachní prsa okořeníme solí a pepřem, osmažíme kůží dolů. Poté je zbavíme oleje a pečeme v troubě z jedné strany jedenáct minut do poloměkka.

  • 3

    Mezitím vložíme rozsekaný taro do vroucí vody, slijeme a osušíme. Potřeme olejem a smažíme s jednou lžící prolisovaného česneku a medem asi tři minuty. Poté přidáme do trouby ke kachně.

  • 4

    Na další pánvi vaříme víno, semínka, chilli nadrobno, sezamový olej a cukr, dokud se nezredukují na polovinu.

  • 5

    Kachnu rozdělíme na talíře, pokapeme vinnou směsí a podáváme s asijskou zeleninou.

Komentáře k receptu