Kachna na hruškách a oříšcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Skořice celá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Tymián sušený
  • 60 ml Olej olivový
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Kachní prsa
  • 3 ks Hrušky
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 793.6 mg
  • Vláknina 9946.5 mg
  • Vitamín A 9946.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu osmahneme na oleji dozlatova. Uložíme ji do zapékací mísy i s tukem kromě jedné polévkové lžíce. Na té osmahneme plátky cibule dozlatova, kus skořice, tymián, vývar a směsí zalijeme kachnu. Tu povaříme hodinu a čtvrt.

  • 2

    Oloupeme hrušky, rozpůlíme, zbavíme jádřince. Půlky osmahneme na oleji. Česnek, oříšky, šafrán rozdrtíme a zamícháme. Pastu přidáme k masu s hrozinkami a hruškami a pečeme je dalších patnáct minut doměkka. Maso osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a podáváme ho s bramborovou kaší a zeleninou.

Komentáře k receptu