Obložená masová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí maso vařené
  • 120 g Jehněčí maso
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 120 g Hroznové víno
  • 60 g Hrozinky
  • 30 g Máta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Mandle loupané
  • 250 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 120 g Šunka dušená
  • 12 ks Šalotka
  • 2 ks Pomeranče
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 20 ks Olivy černé
  • 8 ks Zavináče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3062 kcal
  • Sacharidy 200 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 6923 mg
  • Bílkoviny 173 g
  • Uhlovodany 163 g
  • Cholesterol 475.8 mg
  • Draslík 2365.1 mg
  • Vláknina 53178.7 mg
  • Vitamín A 53178.7 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 302 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy salátu rozložíme na velkou oválnou mísu. Na tři místa na míse upravíme uvařené kuřecí maso. Zavináče, uvařená vejce, šunku, rostbíf a pečené hovězí a jehněčí upravíme na mísu mezi kuřecím masem v paprscích vycházejících ze středu.

  • 2

    Zbývající místa mezi paprsky vyplníme hráškem, kuličkami hroznového vína, olivami, šalotkami, mandlemi a rozinkami.

  • 3

    Z pomerančů ostrouháme kůru a posypeme jí celou mísu. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Obloženou mísu dotvoříme oranžovými plátky pomerančů a zelenými snítkami máty. Obloženou mísu podáváme s čerstvým křupavým pečivem.

Komentáře k receptu