Krůtí řízek v jemném obalu z lískových oříšků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 6 g Muškátový oříšek
  • 150 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 179.4 mg
  • Draslík 661.6 mg
  • Vláknina 4760 mg
  • Vitamín A 4760 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. Vajíčko rozšleháme s 1 lžící vody, nastrouhané lískové oříšky nasypeme na talíř. Předehřejeme troubu na 60 °C (horkovzdušná 500). Rozehřejeme nejprve pánev a pak na ní na středně velkém plameni ohřejeme máslo. Řízky obalíme ve vajíčku, pak v oříšcích a smažíme z každé strany 4-5 min.

  • 2

    Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na jemné kousky. Řízky vyndáme z pánve a udržujeme je teplé. V omastku po smažení podusíme cibuli asi 3 min., aby zůstala světlá. Nasypeme navrch kari a přilijeme vývar. Banány oloupeme, rozmačkáme a smícháme se smetanou. Dáme na pánev a vše necháme jednou přejít varem. Ochutíme solí a pepřem; řízky úhledně urovnáme na talíře a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu