Kuřecí pamlsek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Solamyl - bramborový škrob
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 1126.3 mg
  • Vláknina 165 mg
  • Vitamín A 165 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytvoříme si marinádu na maso smícháním sojové omáčky, mirinu, nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku. Naložíme do ní na kostky nakrájené maso a uložíme v lednici po 30 minut. Poté ho obalíme v kombinaci škrobu a soli.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku olej, nalitý do 1/3, cca do 180°C. Maso smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu