Kuře s holandskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Kuře
  • 10 g Citronová kůra
  • 300 ml Voda pitná
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Cibule perlová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 298.4 mg
  • Draslík 474.9 mg
  • Vláknina 1328.3 mg
  • Vitamín A 1328.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme na 6 kousků, které osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme. Několikrát obrátíme a odložíme stranou.

  • 2

    Namočíme na 30 minut hrozinky do koňaku.

  • 3

    Na rozpálený olej vsypeme nakrájenou cibuli a během asi 8 minut ji necháme zesklovatět.

  • 4

    Přisypeme zpátky kuřecí maso a přidáme hrozinky s koňakem, citronovou kůru a šťávu. Maso zvolna smažíme pod pokličkou na mírném plameni asi 40 minut. Pravidelně je poléváme masovou šťávou.

  • 5

    Holandská omáčka: V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme nerezovou misku, ve které ušleháme žloutek se lžící vody a postupně do něj po menších kouscích přidáváme máslo. Poté omáčku osolíme a dochutíme citronovou šťávou.

  • 6

    Kuřecí maso, hrozinky a cibulku přesypeme do servírovací mísy a masovou šťávu necháme vyvařit na polovinu objemu.

  • 7

    Zalijeme jí kuřecí maso.

  • 8

    Holandskou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu