Závitky z kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 g Játra kuřecí
  • 60 g Špenát listový čerstvý
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Slanina vepřová
  • 6 g Česnek
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 5 ks Šalotka
  • 2 ks Petržel - nať
  • 2 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 167.8 mg
  • Draslík 1134.3 mg
  • Vláknina 1970.3 mg
  • Vitamín A 1970.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme kuřecí játra a opékáme cca 3 minuty, aby uvnitř zůstala krvavá. Rozmixujeme je, dáme do mísy a necháme stranou.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme zbytek másla, zpěníme nadrobno nasekanou šalotku. K játrům přidáme šalotku, nakrájenou slaninu, nakrájený listový špenát, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 1 stroužek prolisovaného česneku, tymián, šalvěj, hřebíček, sůl, pepř a zamícháme. Polovinu hmoty rozmixujeme a přimícháme zpět do zbylé hmoty v míse. Hmotu balíme do plátků slaniny a opečeme je na rozehřáté pánvi z obou stran. Přikryjeme pokličkou a necháme cca 35 minut při velmi mírné teplotě péci.

  • 3

    Podáváme horké, například položené na plátku rajčete.

Komentáře k receptu