Nádivka z drůbežích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 350 g Veka
  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Játra drůbeží
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 218 mg
  • Draslík 177.7 mg
  • Vláknina 1284 mg
  • Vitamín A 1284 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 655.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.

  • 2

    Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku, očištěná a umletá drůbeží játra, strouhanku, drobně usekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.

Komentáře k receptu