Husa na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Sůl
  • 5 g Majoránka
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 kg Husa domácí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1616 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 3548 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 400 mg
  • Draslík 1364.2 mg
  • Vláknina 1723.5 mg
  • Vitamín A 1723.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu očistíme, rozdělíme na poloviny a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna vaříme, dokud maso není měkké.

  • 2

    Husu vyjmeme a vývar prudce povaříme, aby zůstal asi 1 litr. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme trochou vývaru, vlijeme do hrnce a krátce povaříme. Okořeníme, dosolíme, husu naporcujeme a vrátíme do omáčky.

  • 3

    Nakonec do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu