Husí stehna s hříbky v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 250 g Rýže loupaná
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Husí stehna
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 364.7 mg
  • Vláknina 6443.5 mg
  • Vitamín A 6443.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá husí stehna nasekáme na porce, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě s očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninou a s celým pepřem. Během dušení maso podléváme vodou, aby bylo pod hladinou.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a podušenou zeleninu přecedíme do kastrolu na propláchnutou rýži - vývaru musí být 1,5x víc než rýže.

  • 3

    Do rýže vmícháme očištěné, nakrájené hříbky, opepříme, vložíme porce husy a dusíme v mírně vyhřáté troubě doměkka.

Komentáře k receptu