Hlívová polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Hlíva ústřičná
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1333 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 592.9 mg
  • Vláknina 5167.2 mg
  • Vitamín A 5167.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a na něm za stálého míchání dozlatova opečeme oloupanou a na silnější plátky nakrájenou cibuli, pečeme asi 5 minut. Potom přidáme oloupaný na kolečka nakrájený česnek, zamícháme a hned přimícháme na malé kousky nakrájené maso, které opečeme jen 2 minuty, přisypeme nakrájené hlívy, oškrábané a na kostky nakrájené brambory, promícháme, posypeme mletou paprikou, přidáme nasekanou chilli papričku, mletý zázvor, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.

  • 2

    5 minut před dovařením polévku dochutíme solí, pepřem, pokapeme podle vlastní chutě citrónovou šťávou z 1 ks citrónu, poklici přiklopíme, necháme polévku 5 minut odpočinout a porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu