Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Játra kuřecí
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 114.5 mg
  • Vláknina 1868.3 mg
  • Vitamín A 1868.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.

  • 2

    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a doměkka ji podusíme.

  • 4

    K cibuli pomocí lisu na česnek prolisujeme česnek, přidáme játra, pomerančovou kůru a bobkové listy. Vše promícháme a 3 minuty podusíme. Poté játra vyjmeme a do šťávy přidáme červené víno, rajský protlak a smetanu. Promícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.

  • 5

    Z omáčky vyjmeme bobkový list. Vložíme játra a krátce je ohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s játry a podáváme.

Komentáře k receptu