Kuřecí prsa na limetách

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Limetka
  • 1.5 kg Kuřecí prsa
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 1468.6 mg
  • Vláknina 4298.3 mg
  • Vitamín A 4298.3 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, vetřeme do nich sůl a pepř a vložíme do mělké ohnivzdorné misky, ve které je budeme péci.

  • 2

    Ze dvou limet ostrouháme kůru, rozkrojíme je napůl a vymačkáme z nich šťávu. Tu smícháme s nastrouhanou kůrou, 4 lžícemi olivového oleje a octem. Dobře promícháme a vzniklou marinádou maso důkladně potřeme.

  • 3

    Řízky k sobě dobře přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

  • 4

    Mísu s řízky vyndáme z ledničky, necháme v pokojové teplotě zteplat a ještě jednou promícháme s marinádou.

  • 5

    Pečeme 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Je třeba, aby maso bylo propečené, musí však zůstat šťavnaté.

  • 6

    Zatímco se maso peče, oloupeme zbývající limety, nakrájíme je na tenké plátky a odstraníme z nich jadérka. Svazek bazalky nasekáme nadrobno, přičemž si několik celých snítek ponecháme na ozdobu hotového pokrmu.

  • 7

    V malé pánvi rozehřejeme lžíci rostlinného oleje, přidáme plátky limety s nasekanou bazalkou a restujeme přibližně minutu, dokud limety nezačnou měknout.

  • 8

    Kuřecí řízky položíme na talíře, obložíme plátky limety a zalijeme vypečenou šťávou. Ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky.

Komentáře k receptu