Kuřecí řízky s citronovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 250 g Strouhanka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.41 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 195.9 mg
  • Draslík 831.2 mg
  • Vláknina 3477.8 mg
  • Vitamín A 3477.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.

  • 2

    Kuřecí prsa nařežeme na plátky, ty lehce naklepeme a mírně osolíme, pak obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 až 4 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.

  • 4

    V pánvi, ve které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu