Kuřecí maso s citronovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 750 g Kuřecí prsa
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 4 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 731.2 mg
  • Vláknina 277.8 mg
  • Vitamín A 277.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa jemně naklepeme a nakrájíme na proužky. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Vše promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 20 minut do chladničky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme zbývající olej, máslo, přidáme kuřecí plátky a smažíme za stálého míchání přibližně 3 minuty, dokud maso nemá zlatavou barvu a není dobře propečené. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíři stranou.

  • 3

    V misce smícháme kukuřičnou mouku se lžící studené vody, až vytvoříme hladkou směs. Tu nalijeme do pánve, zalijeme drůbežím vývarem, mícháme a vaříme 2 minuty, do jemna. Přidáme zvývající citronovou šťávu a cukr, vše důkladně promícháme. Do pánve se směsí přisypeme osmažené kuřecí maso a prohřejeme.

Komentáře k receptu