Husí guláš ze žaludků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Husí žaludky
  • 400 g Cibule
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 300 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.5 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 235.2 mg
  • Vláknina 4283.2 mg
  • Vitamín A 4283.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté husí žaludky rozkrájíme na menší kousky. Nahrubo nasekáme oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Připravíme zapékací mísu. Do ní vložíme 4 polévkové lžíce sádla, přidáme pokrájené husí žaludky, nasypeme cibuli, přidáme rajský protlak a přisypeme sladkou papriku, kmín, majoránku, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme a zalijeme červeným vínem. Nakonec osolíme a opepříme.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 120 °C. Zapékací misku přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pokrm pečeme při 120 °C asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu