Kuřecí srdíčka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 300 g Hrášek s karotkou mražené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 30 g Pažitka
  • 2 g Pepř cayenský
  • 500 g Kuřecí srdíčka
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Víno bílé
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1723 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 519.3 mg
  • Vláknina 7262 mg
  • Vitamín A 7262 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí srdíčka očistíme a podélně rozpůlíme. Na pánvi zahřejeme olej a vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli nadrobno a zpěníme, vložíme srdíčka, nakrájenou hlívu, tymián a prudce opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme a opékáme. Zalijeme vývarem a vínem, přidáme mraženou směs hrášku s mrkví a zakryté dusíme na mírném ohni 15 minut.

  • 2

    Osolíme, ochutíme cayenským pepřem, vmícháme máslo a podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu