Kuře na hrozinkách s piniemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuřecí stehna
  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 g Hrozinky
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 1 g Hřebíček
  • 1 g Pepř černý celý
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Med včelí
  • 50 ml Balsamico ocet
  • 300 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1505 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 156 g
  • Sodík 1718 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 266 mg
  • Draslík 958.6 mg
  • Vláknina 10112.5 mg
  • Vitamín A 10112.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna osušíme a vložíme do mísy, posypeme nasekaným česnekem a šalvějí, zalijeme vínem, přidáme koření a zakryté necháme 12 hodin marinovat v chladnu.

  • 2

    Na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a na výpeku zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Kuřecí stehna vyjmeme z marinády, necháme okapat, obalíme v mouce a vložíme na cibulový základ. Zprudka opečeme ze všech stran, přidáme piniové ořechy, hrozinky, sůl, pepř a zakryté pár minut podusíme. Do kastrolu k masu přecedíme marinádu a zakryté necháme na mírném ohni dusit, dokud se šťáva neodpaří. Potom zalijeme vývarem a znovu necháme dusit asi 40 minut.

  • 3

    V rendlíku rozpustíme med a ocet, smícháme a krátce povaříme. Podáváme porci masa, přelitou medovou šťávou a posypanou nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu