Kuřecí řízky v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 227.4 mg
  • Draslík 606.4 mg
  • Vláknina 825 mg
  • Vitamín A 825 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Sterilovaný hrášek slijeme a necháme v cedníku okapat.

  • 2

    V míse z vajec, piva, mouky, nastrouhaného sýru a hrášku vymícháme těsto, které podle chuti opepříme a osolíme.

  • 3

    Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme, z obou stran naklepeme, potřeme kořením a osolíme. Plátky masa potom obalíme v připraveném těstíčku a v pánvi je na rozehřátém oleji osmažíme z obou stran dozlatova a doměkka.

Komentáře k receptu