Kuřecí játra opékaná na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra kuřecí
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 533.1 mg
  • Draslík 873.5 mg
  • Vláknina 1279.5 mg
  • Vitamín A 1279.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.

  • 2

    Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a vložíme na něj játra. Zprudka je opékáme 4 minuty. Potom slijeme z pánve tuk a přidáme na ni 2 lžíce oleje. Na něj vhodíme šalotku, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme kari koření, zelený pepř a arašídovou pastu. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět játra a prohřejeme.

  • 4

    Před podáváním posypeme pokrm nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu