Stehna z husy podávaná s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Čočka jedlá
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Víno červené
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Husí stehna
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 cl Martell cognac
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 6.7 mg
  • Draslík 1085.3 mg
  • Vláknina 51079.7 mg
  • Vitamín A 51079.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Připravíme větší pekáč, do něj vložíme husí sádlo a rozehřejeme. Opečeme stehna po všech stranách. Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 2

    Do pekáče k husím stehnům přidáme oloupanou celou cibuli a tymián. Pokapeme stehna koňakem zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč vložíme do trouby, přikryjeme poklicí, pečeme 90 minut.

  • 3

    Omyjeme a oškrábeme mrkev i petržel, opláchneme pórek, nakrájíme na kolečka. Oškrábanou mrkev i petržel také pokrájíme na kolečka.

  • 4

    Vyndáme opečená stehna z pekáče, slijeme tuk, do pekáče vložíme nakrájenou zeleninu a čočku.

  • 5

    Přilijeme červené víno, počkáme, dokud vše nepřejde varem, poté do pekáče vrátíme zpět stehna, znovu vložíme do trouby, přikryjeme pekáč poklicí a dusíme 40 minut.

  • 6

    Nakonec ještě dochutíme octem, osolíme a opepříme, na závěr před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu