Alsaská obloha

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra husí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Nudle široké
  • 40 g Lanýž
  • 120 ml Majonéza
  • 40 ml Víno madeira
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 272.5 mg
  • Draslík 161.2 mg
  • Vláknina 239.8 mg
  • Vitamín A 239.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a husí játra na něm usmažíme z obou stran jako řízečky. Osolíme a opepříme až po usmažení.

  • 3

    Lanýže nakrájíme na nudličky a majonézu smícháme s vínem Madeira.

  • 4

    Na talíři upravíme z nudlí kroužek, doprostřed vložíme řízeček z husích jater, na něj položíme několik proužků lanýže. Vše přelijeme vinnou majonézou.

Komentáře k receptu