Talleyrandova obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špagety, Makarony
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Lanýž
  • 100 g Játra husí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 299 mg
  • Vláknina 4539.8 mg
  • Vitamín A 4539.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vložíme do mísy a vmícháme máslo. Na pánvi rozpustíme 50 g másla, husí játra pokrájíme na větší kostky, lanýže na proužky a na másle obojí osmažíme. Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a spolu s játry a lanýži vmícháme do těstovin. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Na talíři upravíme makarony do věnce a zalijeme šťávou z pečené drůbeže, pro kterou je tato obloha určena.

Komentáře k receptu