Kachna na sherry a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 1.77 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.75 šálek Bujón slepičí
  • 0.25 šálek Sherry brandy
  • 0.5 šálek Olivy zelené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 9503 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 97.3 mg
  • Draslík 521.5 mg
  • Vláknina 6185 mg
  • Vitamín A 6185 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky oliv necháme odstát v teplé vodě. Okořeněná kachní prsa restujeme propíchaná na pánvi asi jednu hodinu. Mezitím si osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a mrkev nadrobno a tři prolisované stroužky česneku. Po vyjmutí kachny ji naporcujeme a položíme do kastrůlku se směsí.

  • 2

    Z pánve slijeme olej, přidáme bujon a odmáčíme zbytky masa ze dna, ty scedíme do kastrůlku. Přidáme olivy, tymián, petržel, sůl, pepř a sherry. Přivedeme k varu a pak hodin dopékáme v troubě.

Komentáře k receptu