Kachní polévka po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Játra kuřecí
  • 150 g Pórek
  • 150 g Žaludky drůbeží
  • 150 g Kuřecí srdíčka
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 100 g Tortellini se šunkou
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 dl Víno červené
  • 8 dl Voda pitná
  • 1 kg Kachna mražená
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1511 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 286 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 1175.1 mg
  • Vláknina 20679.8 mg
  • Vitamín A 20679.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je scedíme.

  • 2

    Konzervované velké (máslové) fazole scedíme a necháme odkapat.

  • 3

    Lahůdkovou zelenou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme.

  • 4

    V pánvi rozpustíme máslo, které smícháme s pepřem a pak na něm zpěníme cibuli s pórkem, přidáme fazole a společně vše krátce podusíme.

  • 5

    V hrnci přivedeme k varu kachní bujon. Dáme do něj předvařené tortellini a podušenou fazoli se zeleninou, dochutíme solí, povaříme ještě 4 minuty a podáváme.

  • 6

    Bujon z kachny [29086]:

  • 7

    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

  • 8

    Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

  • 9

    Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

  • 10

    Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.

  • 11

    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

  • 12

    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře k receptu