Aromatická křupavá kachnička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Kachna mražená
  • 4 ks Zázvor celý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 0.25 ks Salát ledový
  • 3 ks Skořice celá
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 6 ks Badyán
  • 24 ks Palačinky
  • 0.5 hrnek Omáčka švestková
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Pepř sečuánský
  • 6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1061 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 18630 mg
  • Vitamín A 18630 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat.

  • 2

    Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů.

  • 4

    Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou.

Komentáře k receptu