Pečená kachna na jablíčkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1400 g Kachna mražená
  • 400 g Meruňky kompot
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1013 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 179.5 mg
  • Vláknina 9511.2 mg
  • Vitamín A 9511.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kachnu a zbavíme přebytečného tuku. Rozehřejeme troubu, dáme kachnu na zapékací rošt a propícháme na více místech. Potřeme kachnu sójovou omáčkou, posypeme pepřem a cukrem. Pečeme ji hodinu za občasného potírání sójovou omáčkou.

  • 2

    Jablka zbavíme jadřinců a rozkrojíme na 6 dílů. Vložíme je do menšího pekáče a smícháme s medem a citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy. Pečeme s kachnou 25 minut za občasného potírání. Vyndáme bobkové listy.

  • 3

    Meruňky s meruňkovou šťávou a sherry dáme do mixéru a vytvoříme hladkou kaši.

  • 4

    Před podáváním ohřejeme meruňkovou kaši v pánvičce. Z kachny odstraníme kůži a maso otřeme, abychom ho zbavili přebytečného tuku.

  • 5

    Kachnu podáváme s kousky jablek a meruňkovou omáčkou.

Komentáře k receptu