Kachna s brukví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tuřín
  • 800 g Kachní stehna
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 ks Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 0.56 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 230.7 mg
  • Draslík 7.2 mg
  • Vláknina 4546.3 mg
  • Vitamín A 4546.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme troubu na 190°C. Kachní stehna položíme do nepřilnavé pánve kůží dolů a smažíme na středním plameni 7-8 minut. Vypečený tuk slijeme a odložíme. Po otočení kachnu pečeme dalších 30-40 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka a maso bylo propečené. Jako přílohu podáváme dušené brukve (tuříny).

  • 2

    Ve vroucí osolené vodě vaříme oloupaný, na kostky nakrájený (asi 5 cm) bílý tuřín nebo-li brukev, asi 5-6 minut. Do velké pánve nalijeme 2 lžíce vypečeného tuku, přidáme okapané tuříny a 5 minut smažíme, do mírného zhnědnutí. Přilijeme drůbeží vývar a dochutíme solí a pepřem. Částečně přikryté dusíme doměkka a vydušení vývaru. Po 10 minutách odkryjeme, přidáme cukr, pomerančovou šťávu a za stálého míchání na silném ohni vaříme 3-4 minuty, než tuříny zkaramelizují.

Komentáře k receptu