Thajská kachní směs s brokolicí a praženým sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 250 g Kachna divoká
  • 120 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 447.3 mg
  • Vláknina 4951 mg
  • Vitamín A 4951 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Ve woku rozehřejeme sezamový a rostlinný olej a dozlatova na něm osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme maso a za stálého míchání cca 2 minuty restujeme do světle hnědé barvy.

  • 2

    Poté vmícháme chilli vločky, rybí i sójovou omáčku, vodu, růžičky brokolice bez košťálu a dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Směs rozdělíme na předehřáté talíře, posypeme praženými sezamovými semínky, dozdobíme koriandrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu