Růžová paštika z kachních prsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 180 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 70 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Švestky sušené
  • 350 g Kachní prsa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Růže - okvětní plátky
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.47 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 604.2 mg
  • Vláknina 5887.3 mg
  • Vitamín A 5887.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kachní prsa (bez kůže) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Jablka omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Jablka se švestkami dáme do misky a pokapeme je Sherry brandy. Ořechy rozkrájíme na menší kusy. Anglickou slaninu a špek nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme husí sádlo, na něm rozpustíme špek, přidáme cibuli s česnekem, zpěníme ji, přidáme maso, žampióny a restujeme asi 5 minut doměkka. Celou restovanou směs pomeleme na masovém mlýnku. Dáme ji do větší mísy, přidáme petrželku, jablka, švestky, ořechy a směs promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.

  • 3

    Omyjeme okvětní lístky z růží. 4 malé formičky na terinu vytřeme máslem a obložíme okvětními lístky z růží. Formičky naplníme paštikou, zakryjeme růžovými lístky a dáme do chladničky na 2-3 hodiny (musí zatuhnout). Růžovou kachní paštiku servírujeme studenou.

Komentáře k receptu