Kořeněná nadívaná kachna
Suroviny
- 150 g Brambory
 - 1200 g Kachna mražená
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Hřebíček
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 kávová lžička Kardamom
 - 3 kávová lžička Kmín celý
 - 6 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1.5 kávová lžička Skořice celá
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Garam masala
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 0.25 ks Veka
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 2.5 mg
 - Draslík 502.4 mg
 - Vláknina 6653.6 mg
 - Vitamín A 6653.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 164 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, feferony i kachní vnitřnosti rozemeleme, veku namočíme v mléce, vše smícháme se zázvorem, horkým kořením a nastrouhanými vařenými brambory. Ochutíme solí a důkladně promícháme.
 - 
                                2
Směsí naplníme očištěnou kachnu a zašijeme. Česnek utřeme se solí a pepřem, maso ochucenou solí potřeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Poté znovu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Mezitím průběžně poléváme šťávou.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.