Pečená kachna bez kostí
Suroviny
- 800 g Vepřová krkovička
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 150 g Kachní drůbky
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kachna mražená
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Kmín celý
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1060 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 62.3 mg
 - Vláknina 587 mg
 - Vitamín A 587 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
 - 
                                2
Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
 - 
                                3
Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
 - 
                                4
Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
 - 
                                5
Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
 - 
                                6
Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.