Krocan na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Krůtí stehna
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 924 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 287.5 mg
  • Draslík 1028.1 mg
  • Vláknina 3939 mg
  • Vitamín A 3939 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krocaní stehna očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené, vložíme na máslo stehna a ze všech stran je opečeme dozlatova.

  • 2

    Maso dáme na talíř a na výpeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní zázvor, 2 dl vody, promícháme a stehna vložíme zpět.

  • 3

    Pánev zakryjeme a necháme je v dobře vyhřáté troubě dodusit.

  • 4

    Dusíme přibližně 3/4 hodinu.

  • 5

    Potom stehna znovu vyjmeme z pánve a na plotně necháme vyvařit z výpeku vodu, aby nám zbyl jen tuk. K tuku přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme.

  • 6

    Krocaní stehna vložíme zpět do zázvorové omáčky a krátce povaříme.

Komentáře k receptu