Krůtí ragú se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 572.6 mg
  • Vláknina 2317.3 mg
  • Vitamín A 2317.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky. Opečeme je po všech stranách v pánvi na rozehřátém másle, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Na výpeku necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a společně podusíme. Zalijeme vínem a sherry a povaříme tak dlouho, až se tekutina svaří na polovinu. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku a ochutíme worcesterskou omáčkou. Necháme jen přejít varem. Nakonec vložíme nudličky masa a krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu