Krůtí guláš s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí kysané
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Krůtí stehna
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.17 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 45.2 mg
  • Draslík 745.5 mg
  • Vláknina 11363.2 mg
  • Vitamín A 11363.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Zprudka je opečeme ze všech stran na tuku, přimícháme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a dusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou.

  • 2

    K masu přidáme kysané zelí, bobkový list a jalovec. Podlijeme vínem a 375 ml vody. Vše dusíme 30 minut.

  • 3

    Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do guláše a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti ještě osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a špetku cukru.

Komentáře k receptu