Švýcarské krůtí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 8 ks Krůtí prsa
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 plátek Šunka dušená
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.14 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 450.4 mg
  • Draslík 1454.6 mg
  • Vláknina 1986.5 mg
  • Vitamín A 1986.5 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se strouhaným muškátovým oříškem. Krůtí řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s vodou a strouhance.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Řízky osmažíme z jedné strany asi 3 minuty, dozlatova.

  • 3

    Každý plátek šunky rozdělíme na 4 díly, plátky sýra rozpůlíme. Řízky obrátíme a obložíme šunkou a sýrem, zakryjeme pánev a smažíme, až se sýr začne rozpouštět.

  • 4

    Vyjmeme z pánve, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu