Krůtí na sardeli s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Sardelová očka
  • 200 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 13 ks Kapary
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 7 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 158.2 mg
  • Draslík 714.1 mg
  • Vláknina 1291.3 mg
  • Vitamín A 1291.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prošpikujeme okapanými sardelovými očky a vetřeme do něj pepř. Zabalíme ho do rolády, upevníme nití.

  • 2

    Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, v pekáči ho zakapeme horkým olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a česnekem, podlijeme vínem a přiklopíme. Maso dusíme padesát minut na 180 stupňů Celsia. Pak odklopíme a pokračujeme dvacet minut do červena.

  • 3

    Upečené maso necháme deset minut odpočívat. Výpek zbavíme tuku, přidáme kapary a pastu, povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.

  • 4

    Maso podáváme se slaninou po boku, bramborovou kaší a omáčkou.

Komentáře k receptu