Těstoviny s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 450 g Krůtí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Bazalka
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 150 g Játra krůtí
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 120 ml Víno červené
  • 3500 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Ocet vinný červený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2848 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 213.6 mg
  • Draslík 605.2 mg
  • Vláknina 8377.5 mg
  • Vitamín A 8377.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

  • 2

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 3

    Krůtí maso a játra nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, játra, česnek a žampiony. Orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak, smetanu a povaříme asi 12 minut. Zakápneme octem, promícháme a odstavíme. Nakonec přimícháme do omáčky posekanou bazalku.

  • 5

    Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou s masem.

Komentáře k receptu