Špagety s krůtou a sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Krůtí prsa
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 115 g Sýr Parmezán
  • 175 g Špagety
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 900 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2966 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 121.4 mg
  • Draslík 524.7 mg
  • Vláknina 4239.8 mg
  • Vitamín A 4239.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1418.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme 1/3 množství másla, vložíme krůtí prsa nakrájená na tenké proužky. Osolíme a vydatně opepříme. Maso smažíme 5 minut na mírném ohni. Když je maso bílé, vložíme nakrájené proužky nakládané pečené papriky a promícháme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  • 2

    Troubu zahřejeme na 180 °C. Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.

  • 3

    Mezitím na pánvi, na které se smažilo maso, zahřejeme zbytek másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme 2 minuty, teplotu zvýšíme na střední stupeň.

  • 4

    Postupně přiléváme horké mléko, po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme 2/3 nastrouhaného parmezánu a sušenou hořčici. Dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku odstavíme z plotny.

  • 5

    Hotové těstoviny promícháme s 1/2 množství omáčky a směs přendáme do zapékací nádoby. Do zbylé omáčky přimícháme krůtí maso a vložíme do středu nádoby. Posypeme zbývajícím parmezánem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je sýr na povrchu pěkně křupavý. Podáváme horké.

Komentáře k receptu