Krůtí vývar s tortillami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Krůtí maso
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1.8 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl bylinková
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Pažitka
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 ks Tortilla
  • 1 stroužek Česnek
  • 3.5 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1998 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 731.7 mg
  • Vláknina 11456.5 mg
  • Vitamín A 11456.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čistý krůtí vývar nalijeme do hrnce, přidáme bylinkovou sůl, římský kmín, bobkový list, najemno nasekaný česnek, chilli papričky a šalotku. Vše přivedeme k varu.

  • 2

    Na sporáku vaříme asi 10 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené uvařené krůtí maso.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olivový olej. Tortilly srolujeme jako palačinku a nožem nakrájíme na proužky, které dáme osmažit na pánev. Po opečení je vyjmeme.

  • 4

    Horký krůtí vývar servírujeme do připravených talířů, do každého talíře nasypeme opečené tortillové nudle a posypeme najemno nastrouhaným ementálem a pažitkou.

Komentáře k receptu